Workshop Het Mierenvolk dat niet wilde luisteren 6+

De Betovering - Leer zelf muziek componeren

Compositie workshops voor kinderen

Kinderen gaan actief aan de slag met het bedenken van muziek als soundtrack bij een verhaal. In diverse werkvormen leren kinderen muzikale elementen, samenwerken en hun verbeeldingskracht om te zetten in muziek. De workshops worden gegeven door de musici van ensemble Kluster5 en worden besloten met een echt concert van de muziek die de kinderen vlak daarvoor hebben bedacht.

Met deze workshop worden kinderen in contact gebracht met het creëren van muziek. Kinderen ervaren zelf dat iedereen kan componeren, en hoe leuk nieuwe muziek (maken) is!

Het verhaal is door Kluster5 zelf bedacht en geïnspireerd op de verhalen van Toon Tellegen. De samenvatting is als volgt:

Er was eens een mierenvolk dat op zoek ging naar een nieuwe plek om te wonen. Het mierenvolk kende heel veel mieren [Namensyfonie]. Niemand luisterde naar elkaar, waardoor ze de beste plek maar niet konden vinden. Jaren gingen voorbij [Muziektekening]. De ene helft van het volk wilde onder een boom wonen. De andere helft bij het water. De boom- en watervoorstanders kozen elk één mier uit die de ander moest overtuigen [Duet]. Ze kwamen er niet uit en vroegen de Uil om hen te helpen. De Uil overtuigde het mierenvolk om naar elkaar te luisteren. En zo bouwden ze samen aan de grootste mierenstad van de wereld, die strekte van de bomen tot aan de meren. Er ontstonden torens waar de mieren nog lang in konden wonen[Blokkendoos].

Het verhaal wordt besloten met een vrolijke korte compositie uit het bestaande repertoire van Kluster5.

De workshop duurt 90 minuten.


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Wo 30 Okt 10:30
    Normaal: €5,00