De Geur van Eenzaamheid (Premiere)

Theaterproject van Stichting Tijda - Kunst & Cultuur

Theaterproject De Geur van Eenzaamheid

Bestaat uit een tweeluik theatervoorstellingen

1e voorstelling: gastarbeider MAZLUM
2e voorstelling: ÖZLEM, dochter van een gastarbeider

Twee aangrijpende voorstellingen over mensen die zich ‘in den vreemde’ proberen te aarden en slechts enkelen die durven af te rekenen met de dilemma’s zoals; eenzaamheid, verlatenheid, isolement, sociaal- emotionele onderdrukkingen, huwelijksdwang en de angst voor femicide die hun blijft achtervolgen.

We worden getuige van de dilemma’s die tot nu toe onzichtbaar waren. Deze zinnenprikkelende voorstellingen nemen de kijker mee naar ‘een universum van aarding en vervreemding’. We zien de oorzaken en effecten van een man, een vader die in de jaren ‘60 naar Nederland is gehaald voor de wederopbouw van de Nederlandse economie. We krijgen een inkijk in de verscholen verhalen van de dochters die voor gezinshereniging naar Nederland zijn gehaald.

Twee afzonderlijke levens, die schijnbaar onafhankelijk van elkaar lijken, maar in wezen niet echt van elkaar verschillen. Wat de verhalen gemeen hebben, zijn; deze dilemma’s die veroorzaakt zijn door ’cultuur, cultureel erfgoed, opvoeding, socialisatie en onderwijs’. Alle personages voelen zich ’vervreemd en gehalveerd’. Ze dragen een onpeilbaar verdriet van: pijn, teleurstellingen en angsten met zich mee die hun toekomst heeft overschaduwd.

De beide toneelteksten zijn geschreven en worden gespeeld door de Turkse Rotterdamse Damla Yürü die tot de derde generatie behoort en İmam Hasan Çakmak die in het kader van gezinshereniging in de tweede helft van de jaren tachtig uit Turkije naar Nederland is gekomen. Damla is een autodidacte theatermaker. In het dagelijks leven is zij ervaringsdeskundige cptss met een eigen praktijk in hypnotherapie, NLP en familieopstellingen. Daarnaast geeft zij trainingen weerbaarheid aan cultureel diverse vrouwen.

Imam Hasan is de allereerste theatermaker uit Turkije die als theatermaker is afgestudeerd aan de Academie Voor Expressie en Gebaar in Utrecht.

Over TIJDA Kunst en Cultuur

TIJDA Kunst en cultuur ontwikkelt, kunst- en cultuurprojecten vanuit maatschappelijk actuele thema’s, (taboe) onderwerpen en tegenstellingen. Dit gebeurt vanuit de vraag en het perspectief; wat zijn de invloeden van ‘cultuur, cultureel erfgoed, opvoeding, socialisatie en opleiding’ bij het ontstaan, het beleven en het vormen van maatschappelijk actuele thema’s. Maatschappelijk actuele projecten, activiteiten, producties en voorstellingen hebben een belangrijke bijdrage aan ontmoeting, verbinding, het belichten van actuele onderwerpen en het vormen van een hedendaags debat.

Meer informatie over de voorstellingen

  • Voor meer informatie over de voorstelling Gastarbeider Mazlum, klik hier!
  • En voor meer informatie over de tweede voorstelling Özlem, dochter van een gastarbeider, klik hier!


BEREIKBAARHEID DAKOTA

Theater en Filmhuis Dakota is goed bereikbaar. Kom wel bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Tot snel bij Dakota!


Met korting naar Theater & Filmhuis Dakota!

Heb je een Cinevillepas? Je kunt bij ons heel simpel online reserveren, dat is wel zo handig. Je moet jouw filmkaartjes dan alleen nog wel even bij de kassa op komen halen. Daar liggen ze voor je klaar!

Ooievaarspas? Dan krijg je korting op films, (de meeste) theatervoorstellingen, en onze eigen workshops. Voor meer info, neem contact op met de kassa via 070 326 55 09.

Bekijk de Kortingen pagina om te zien welke kortingskaarten gebruikt kunnen worden.

Kaarten

  • Wo 13 Nov 20:00
    Normaal: €15,00